Καλωσορίσατε στην Inpecus

Inpecus | Ο δικός σας σύμβουλος για την προσωπική, πολιτισμική και στρατηγική ένταξη

Ο κόσμος μας ενώνεται όλο και περισσότερο. Ακόμα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) δρουν ήδη σε διεθνές επίπεδο και εξαιτίας της συνένωσης των αγορών διαθέτουν πολλαπλές τοποθεσίες και εγκαταστάσεις διασκορπισμένες σε όλη την υφήλιο, οι οποίες προέρχονται από συνεχείς συγχωνεύσεις και εξαγορές. Το συνεχώς αυξανόμενο διεθνές εμπόριο καθιστά συχνά αναγκαία την ανταλλαγή εξειδικευμένων γνώσεων μέσω αποστολών συνεργατών προς και από διαφορετικές χώρες εξαιτίας της επικρατούσας έλλειψης ταλαντούχων συνεργατών στις επιμέρους τοποθεσίες.

Οι εταιρείες αποστέλλουν διευθυντικά και εξειδικευμένα στελέχη σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι και διευθύνουν επί τόπου τις θυγατρικές των μητρικών επιχειρήσεων ή προσφέρουν υποστήριξη ως ειδικοί. Ωστόσο, για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία των επιχειρήσεων με διεθνή ανάπτυξη δεν απαιτούνται μόνο γρήγορες και κατάλληλες ανακατατάξεις στο προσωπικό, αλλά και η αποτελεσματική ενσωμάτωση των ξένων συνεργατών στην εκάστοτε κουλτούρα της χώρας. Διότι όσο ποικίλες και πολύπλοκες είναι οι επαγγελματικές προκλήσεις, είναι και οι πολιτισμικές απαιτήσεις προς τους απεσταλμένους συνεργάτες και τις οικογένειές τους στην εκάστοτε χώρα φιλοξενίας. Ακόμα και έπειτα από εξειδικευμένες δράσεις κατάρτισης τα προβλήματα που έχουν διαπολιτισμικές αιτίες λύνονται συχνά μόνο με μεγάλη δυσκολία. Η ψυχολογική προετοιμασία, η συνοδεία, οι συμβουλές καθώς και η βοήθεια σε επείγουσες καταστάσεις αποτελούν συνεπώς βασικούς παράγοντες μιας επιτυχημένης ένταξης, ώστε να μην αποτραπεί μόνο η πρόωρη διακοπή της αποστολής των απεσταλμένων συνεργατών, αλλά και να προληφθούν ψυχοσωματικά προβλήματα με προεκτάσεις και να διατηρηθεί η αποδοτικότητα των συνεργατών.

Για να συνεχίσουν και στο μέλλον να δρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως μια μονάδα σε διεθνές επίπεδο, κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή και τυποποίηση εξατομικευμένων διαδικασιών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Αυτές ορίζουν την κατεύθυνση και αντικατοπτρίζουν μέσα από τον τρόπο εφαρμογής και τον χειρισμό αυτών των διαδικασιών την εκάστοτε κουλτούρα, νοοτροπία και φιλοσοφία της επιχείρησης. Μια βελτιστοποίηση που προκαλεί ενδοεπιχειρησιακή ικανοποίηση ενισχύει την ταυτότητα της επιχείρησης και διαμορφώνει την εξωτερική εικόνα της προς τον πελάτη, κάτι που έχει καθοριστική επίδραση στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας!

inpecus Consulting e.K.
Ιδρυτής: Μαρίνα Ροδίτη

Heidstrasse 17
46149 Oberhausen
Γερμανία

Τηλ.: +49 208 - 94 104 633
Φαξ:+49 208 - 94 104 634

E-mail: info@inpecus.de
Η INPECUS σας βοηθάει να υλοποιήσετε ιδανικά όλα τα απαραίτητα βήματα. Αυτά είναι:


Κατά την ένταξη η Inpecus λαμβάνει υπόψη της τους ακόλουθους βασικούς τομείς, που αντικατοπτρίζουν συγχρόνως τις δικές μας κατευθυντήριες γραμμές:

Στο επίκεντρο κάθε προσέγγισης βρίσκονται διαφορετικές υπηρεσίες.


Integration of

People

Μέσω του επαγγελματικού coaching αντιμετωπίζετε τα προσωπικά και λειτουργικά εμπόδια.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Integration of

Culture

Η συνεργασία μεταξύ διαφορετικών πολιτισμικών ομάδων δεν είναι πάντα εύκολη. Εμείς θα βοηθήσουμε τους συνεργάτες σας να αισθανθούν άνετα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Integration of

Strategy

Η μητρική επιχείρηση διαθέτει την έδρα της στην Ευρώπη, στην Ασία ή στις ΗΠΑ; Θα σας βοηθήσουμε να υλοποιήσετε τις ατομικές και στρατηγικές διαδικασίες ανθρωπίνου δυναμικού στις δικές σας εγκαταστάσεις.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΈχετε ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Inpecus Consulting e.K.

Heidstrasse 17
46149 Oberhausen
Γερμανία

Τηλ.: +49 208 - 94 104 633
Φαξ:+49 208 - 94 104 634

E-mail: info@inpecus.de
* Υποχρεωτικά πεδία
Ερώτηση ασφαλείας: